Spelregels

1.0 – Kies je systeem: 4-3-3, 4-4-2 of 3-4-3. Kies vervolgens 11 spelers die allemaal van verschillende Eredivisie clubs afkomstig zijn. Je mag dus maar 1 speler van 1 club selecteren. Let goed op dat je correct op de spelerslijst kijkt welke positie/linie bij betreffende speler hoort. De K staat voor keeper, de V staat voor verdediger, M staat voor middenvelder en de A staat voor aanvaller.

1.1 –Een aanvaller kan dus nooit als middenvelder worden opgesteld. Wij hanteren alle gegevens van Coachvanhetjaar.nl. Hier wordt bepaald welke spelers welke posities krijgen voor dit seizoen. Hier kan dus niet over gediscussieerd worden.

1.2 –Wij werken niet met waardes van spelers (zoals Coachvanhetjaar.nl dat wel doet). Wij kunnen dus iedereen vrij opstellen zolang de posities maar kloppen en je van elke club maar 1 speler hebt opgesteld.

2.0 – Iedereen heeft dit jaar 3 vrije wisselmogelijkheden. Daarnaast kan er nog 5 keer extra gewisseld worden, echter kosten deze wissels 10 minpunten op de totaalscore in de competitie (dus NIET in de periodestand, een speelronde of voor de beker). Deze eventuele minpunten worden direct afgetrokken wanneer een wissel is ingevoerd. Mocht je geen wisselmogelijkheden meer hebben en er wordt een speler van je elftal verkocht/verhuurd, moet je verder met een speler minder in jouw team.

0

Wisselspeler 1, wisselspeler 2, en wisselspeler 3 kosten geen minpunten op de totaalscore

-10

Wisselspeler 4, 5, 6, 7 en 8 kosten per wissel 10 minpunten op de totaalscore

2.1 – Wisselen doe je via de optie “wisselen” in het menu op onze website. Een wissel dient te worden doorgegeven via onze website voor 17:00 uur op de betreffende eerste wedstrijddag van een nieuwe speelronde. Mocht een wissel later zijn binnengekomen dan zal de wissel pas geldig zijn in de daaropvolgende speelronde. Iedereen ontvangt voor aanvang van een speelronde alle teams voor de desbetreffende ronde op zijn mailadres.

3.0 – Dit seizoen hebben wij plek voor 100 deelnemers/teams. In de stand kun je zien hoeveel plekken er al gereserveerd zijn. Schrijf je zo snel mogelijk in want de verwachting is dat alle 100 plekken bezet zullen zijn. Je kunt tot het begin van de competitie jouw team nog wijzigen zonder dat jou dat wisselmogelijkheden kost. Dit kun je doen door gewoon opnieuw een team in te schrijven via de optie “deelnemen”. Gebruik dan wel altijd hetzelfde e-mail adres, dan zal jouw eerste ingeschreven elftal worden vervangen. Wij spelen dit seizoen wederom 30 rondes. Wij spelen de eerste 4 speelrondes van de Eredivisie niet mee (omdat de transfer-window in de Eredivisie dan nog bezig is). De start van onze competitie is vrijdag 15 september 20:00 uur. (Speelronde 5 van de Eredivisie). De verdeling van de geldprijzen (30 weekprijzen, klassement prijzen etc.) volgt direct na de start van onze competitie.

4.0 – Wanneer er een gelijke stand is in de eindstand of speelronde is het van doorslaggevende factor welke deelnemer de minste minpunten heeft (door toegepaste extra wissels). Als dit ook gelijk is zal de prijs moeten worden gedeeld. Naast alle geldprijzen kunnen deelnemers zich via 3 periodes kwalificeren voor volgend seizoen. De top 5 van elke periode ontvangt een toegangsticket (t.w.v €50,-). Bij een gelijke stand in de periode is bepalend wie de hoogste positie bezit op de “alltime” ranglijst. Deze wordt na elke periode (10 wedstrijden) bijgewerkt.

4.1 – Tijdens dit seizoen spelen wij een Wap Bokaal en een Waldcup. Voor deze extra spelelementen hoeft een deelnemer helemaal niets extra’s te doen. Alle deelnemers spelen automatisch mee met zijn of haar Super11 elftal. Middels een loting spelen deelnemers 1 tegen 1 in een vooraf bepaalde Eredivisie/Super11 speelronde. Het punten totaal van deze gespeelde speelronde is de deelnemer zijn score. Heb je hoger gescoord dan jouw tegenstander? Dan win jij de beker confrontatie en ga jij een ronde verder. Bij een gelijke stand wint de deelnemer met de meest gescoorde doelpunten in deze ronde. Is ook dit gelijk? Dan wint de deelnemer die het hoogst staat in de Super11 competitie qua totaal punten. Nog steeds gelijk? Dan is bepalend wie de hoogste positie bezit (op dat moment op de website) op de “alltime” ranglijst. Pas je wissels toe in jouw elftal voor een bekerwedstrijd dan gelden dezen uiteraard ook mee voor de Super11 competitie.

5.0 – Elke maandag voor 20:30 uur na een gespeelde speelronde is de nieuwe tussenstand bekend. (Stand is bijna altijd zondagavond beschikbaar maar in geval van nood kan dit uiterlijk maandagavond worden). De stand kan in de loop van de dag tijdens het updaten wijzigen en veranderen. Wanneer de mail is verstuurd na afloop van een speelronde met daarin de weekwinnaar(s) is de stand op de website pas definitief. Bugs en/of fouten kunnen worden verbeterd en worden altijd eventueel achteraf aangepast. De tussenstand zal altijd wijzigen wanneer er iets moet worden aangepast en/of Coachvanhetjaar.nl punten aanpast. Als er al een geldprijs is uitgekeerd dient de betreffende speler het betreffende bedrag te retourneren aan de Super11 organisatie. Hiermee gaat de deelnemer akkoord bij aanvang van de start van het seizoen.

6.0 – Deelname aan onze Super11 kost zoals ieder seizoen eenmalig €50,- (inclusief €10,- fee). Maak dit bedrag direct over naar rekeningnummer: NL90INGB0662154738 t.a.v. J.Dijkstra. Vermeld hierbij “jouw volledige naam + deelname super11″ als opmerking. Je kunt de inleg ook betalen in Café ‘t Wap te Leeuwarden. Iedereen dient dit jaar direct te betalen anders zal je niet worden opgenomen in onze competitie.

Hoe kunnen spelers punten verdienen

3

Voor een overwinning van de club van een speler die je in je ploeg hebt opgesteld, ontvang je drie punten per speler.

1

Een gelijkspel is goed voor één punt per speler.

5

Krijgt jouw keeper geen doelpunt tegen, dan worden voor jou vijf punten bijgeteld.

3

Houdt de club van de door jou opgestelde verdediger de nul vast, dan levert je dat voor de betrokken verdediger drie punten op.

10

Maakt de doelman of een verdediger van je ploeg een doelpunt, dan verdien je tien punten.

8

Scoort één van je middenvelders, dan krijg je er acht punten bij.

6

Een doelpunt van een aanvaller wordt beloond met zes punten.

4

Wordt uit een strafschop gescoord dan worden vier punten toegekend. Het maakt daarbij niet uit in welke linie de penalty-schutter is opgesteld.

0

Een eigen doelpunt levert geen (min)punten op.

4

Stopt jou doelman een penalty? Dan krijg je 4 punten. In het uitzonderlijke geval dat een veldspeler noodgedwongen de plek van de keeper moet overnemen en deze veldspeler stopt de penalty, dan krijgt die betreffende veldspeler 4 punten op zijn conto bijgeschreven.

2

Geeft één van je spelers een assist dan worden twee punten toegekend. Het maakt daarbij niet uit in welke linie deze speler is opgesteld. Voor het toekennen van een assist, wordt de definitie van de KNVB gehanteerd: ‘De term wordt gebruikt in voorkomende situaties waarbij de speler hulp geeft (aan een medespeler) middels bijvoorbeeld een pass, vrije trap, corner ed. waaruit direct een doelpunt valt.’ Bij een eigen doelpunt is er geen sprake van een assist in het spel. De spelleiding van Coach van het Jaar bepaalt uiteindelijk of er sprake is van een assist en hierover is geen correspondentie mogelijk.

In de volgende gevallen worden punten in mindering gebracht:

-3

Krijgt een speler van jou een gele kaart dan kost je dat drie punten.

-6

Twee maal geel en dus rood in dezelfde wedstrijd wordt bestraft met zes punten.

-8

Voor een directe rode kaart worden acht punten afgetrokken.

-2

Mist een speler van jou een strafschop worden er 2 punten afgetrokken.

De behaalde punten worden berekend volgens de officiële wedstrijduitslagen, die door de KNVB worden verstrekt en die door Datawire Sport worden verwerkt.